Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 november, 2011 - 14:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Alkoholregler lindras på fartyg

De strängare landreglerna för servering av alkohol har aldrig tillämpats ombord på fartygen, trots att det borde ha gjorts. Nu skall alkohollagen ändras så att det också i åländsk lagstiftning blir annorlunda, mindre stränga regler, ombord på fartygen jämfört med i land. Det handlar bland annat om öppettider och krav på ansvarig föreståndare vid serveringsstället. - Det är nu klarlagt att Åland har behörigheten över alkohollagstiftningen också ombord på de fartyg som är registrerade på Åland, men de åländska bestämmelserna har aldrig tillämpats, säger socialchef Carina Strand vid landskapsregeringen. Rikets lagstiftning när det gäller servering och försäljning av alkohol är antagen som så kallad blankettlag på Åland, men rikets särskilda förordning om servering och försäljning ombord på fartygen har inte tagits över. Men nu är det meningen att det skall ske, så att lagar och bestämmelser överensstämmer med verkligheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »