Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 november, 2011 - 06:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Marginaliserade unga blir<br>en dyr historia för samhället

Om vi i framtiden ska ha råd med vårt välfärdssamhälle så kan vi inte låta ungdomar hamna i utanförskap. Enligt siffror så kostar en marginaliserad människa samhället, förutom vårdkostnader på 37.500 euro per år, även uteblivna inkomster i form av skatter och ett aktivt samhällsliv.Det var budskapet i den föreläsning arrangerad av Ungdomslotsarna som igår eftermiddag hölls i lagtingets auditorium. Föreläsare var Erik Häggman, inspektör för bildningsväsendet på närings-trafik och miljöcentralen i riket. Häggman menar att vi måste stoppa ungdomars utanförskap för att undvika en framtida marginalisering. - Det blir en dyr historia om vi inte börjar arbeta preventivt, dessa kostnader kommer dock så sent så det är lätt att strunta i dem, säger Erik Häggman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »