Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 november, 2011 - 15:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Dags för elspardag

Spara på elenergin för miljöns och den egna ekonomins skull. Det uppmanar bland andra landskapsregeringen och Agenda 21 ålänningarna att göra på onsdag då det för femte året är elspardag. Sparandet genomförs under hela dygnet och vänder sig till alla åländska elförbrukare. Skolor och företag uppmanas att utmana varandra i att spara mest el. Några konkreta tips på vad man kan göra är att stänga av apparater som inte används istället för att låta dem stå på standby, dra ner värmen en gra vilket motsvarar cirka fem procent av uppvärmningskostnaden och att använda mindre varmvatten. Det menar Henrik Juslin som är energisamordnare på landskapsregeringen. De senaste tio åren har elförbrukningen på Åland ökat med ungefär 1,5 procent varje år, men Henrik Juslin menar ändå att elspardagen är viktig för att gradvis få folk att ändra sina vanor när det gäller elförbrukning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »