Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 november, 2011 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Det blir många kompromisser<br>i det nya regeringsprogrammet

Det blir en hel del kompromisser och svikna vallöften, men regeringsbildningen går framåt och på tisdag kan socialdemokraternas partiledare Camilla Gunell väljas till lantråd och senare i veckan presentera sina ministrar och regeringsprogrammet. Ålands radio har träffat regeringsbildaren, som nu sitter och filar på formuleringarna i regeringsprogrammet. Detta samtidigt som de fyra partierna, socialdemokraterna, centern, moderaterna och obunden samling diskuterar sinsemellan och inom sina partier vilka kompromisser man kan gå med på. Blir det till exempel någon tandvårdsreform som utlovats av socialdemokraterna? -Någon form av skrivning om tandvårdsreformen blir det, men det blir förstås att underordna särintressen och se vad som i helhet blir bäst för Åland, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »