Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 december, 2011 - 08:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lantrådet träffade Ålandsministern<br>och finansminister Urpilainen

I samband med självständighetsfirandet i Helsingfors passade lantrådet Camilla Gunell på att presentera den nya landskapsregeringens handlingsprogram för justitieminister Anna-Maja Henriksson och finansminister Jutta Urpilainen. Hon tog också upp bland annat utvecklandet av självstyrelsen och arbetet med språkstrategin. Justitieminsitern Anna-Maja Henriksson påpekade att att det är viktigt att regeringen och Åland gemensamt informerar om behovet av en reform av självstyrelselagen och i början av året kommer man tillsätta en blandad arbetsgrupp som ska kartlägga det fortsatta arbetet med att förnya självstyrelselagen. Lantrådet tog också upp den ekonomiska utvecklingen på Åland och avräkningsbeloppet. Landskapsregeringen har sänt in ett underlag beträffande behovet av en justering av avräkningsbesloppet till finansministeriet och minister Urpilainen lovade bekanta sig med materialet. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »