Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 december, 2011 - 14:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

ÅCA fyller 90 år

Efterfrågan på våra smör- och ostprodukter är så stor utanför Åland att vi skulle kunna producera betydligt mer än vad vi gör idag. Men det stora problemet är råvarubrist, alltså åländsk mjölk. Det säger Johannes Snellman, som är VD för Ålands Centralandelslag, ÅCA. ÅCA fyller i år 90 år och har lagom till jubileet gett ut en bok, som fått titeln Ålandsosten. Boken omfattar dels ÅCA:s historik och dessutom ingår ett trettiotal recept med ost som ingrediens.På Åland finns i dag 1900 kor på sammanlagt 44 gårdar. När det fanns som mest kor var antalet 9000 och antalet mjölkgårdar 2300. Det finns alltså utrymme för fler kor, säger Johannes Snellman som tror att det skall finnas åländskt smör i butikerna fram till jul.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »