Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 december, 2011 - 06:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

”Dumsnålt att stoppa Bomarsund”

Är det dumsnålt att stoppa Bomarsundsprojektet nu när det är klart att sätta spaden i marken, eller har landskapet helt enkelt inte råd? Det blev debatt i lagtinget i går om den största förändringen i förslaget till nästa års budget som den nya regeringen gör. Den nya regeringens majoritet i finans- och näringsutskottet vill att 1,5 miljoner euro stryks i nästa års budget för ett besökscentrum i Bomarsund som totalt skulle kosta 3,5 miljoner. Förra lantrådet liberalen Viveka Eriksson tycker det är dumsnålt. -Vi har också ett ansvar för vårt kulturarv och det får betydelse för besöksnäringen, sa Viveka Eriksson. -Jag håller med i allt förutom en viktig sak. Pengarna är slut, svarade centerns Jörgen Pettersson som är ordförande i utskottet. I dag ska lagtinget ta slutligt beslut om landskapets budget för nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »