Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 december, 2011 - 15:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vett och etikett i lagtinget

-Tanken och utgångspunkten är att lagtingsledamöterna ska få tala fritt och att man inte ska kunna fängslas på grund av sina åsikter. Så förklarar lagtingsdirektör Susanne Eriksson vad som får sägas och inte sägas i lagtingets talarstol enligt lagtingsordningen, alltså den skrift som reglerar hur lagtinget ska arbeta. -Mycket är upp till talmannen, det är hon eller han som drar gränsen för när ett anförande eventuellt ska avbrytas, säger Susanne Eriksson. Talman Britt Lundberg säger att det är svårt att avgöra ifall ett anförande av en lagtingledamot måste stoppas eller inte då man inte vet vart anförandet är på väg eller var det kommer att sluta. -Personpåhopp är dock aldrig tillåtet i lagtinget, säger Britt Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »