Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 januari, 2012 - 11:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

PAF betalar bonus, Posten resultatlön

-Vi betalar inte ut gratifikationer eller bonus, men har haft en resultatbaserad rörlig lönedel allt sedan landskapet tog över posten. Det säger Posten Ålands vd Henrik Lundberg med anledning av den debatt som uppstått efter att PAF-anställda fått en halv månadslön som extra bonus. I en insändare i gårdagens lokaltidningar undrade liberalen Tony Asumaa varför det är tillåtet för posten att betala ut bonusar men inte för PAF som har samma ägare. Men enligt Henrik Lundberg betalar posten inte ut bonusar utan har ett lönesystem där personalen premieras utgående från bolagets resultat. -Det har inte ifrågasatts inom postens ledning, och de styrelser vi haft har tyckt att det varit ett bra system som också är till nytta för företaget, säger Henrik Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »