Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 januari, 2012 - 06:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Unikt skapande tema<br>på inspirationsdag

-Vi är inte så unika i vårt skapande som vi gärna vill tro, i stället är vi alla formade av den tradition vi vuxit upp med. Det hävdade den svenska textilvetaren och hemslöjdskonsulenten Anna-Lisa Persson när hon i lördags höll en inspirationsdag för hantverkare på folkhögskolan. Hon illustrerade sitt anförande med bilder som hon hittat på nätet som visade att sådant hon själv trott sig skapa redan hade gjorts av andra före henne. -Det förminskar inte värdet av att skapa, men istället för att anstränga sig så våldsamt för att vara nyskapande kan man hellre satsa på ha roligt i sitt skapande, var Anna-Lisa Persson råd. Lina Nyberg, ansvarig lärare för den åländska hantverksutbildningen, höll inte helt med. -Låt oss åtminstone tro att vi gör något eget medan vi gör det, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »