Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 januari, 2012 - 16:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Landskapet vill ha snabbt svar<br>om vindkraftsstöd

Landskapsregeringen vet var motståndet till att ta med den åländska vindkraften i Finlands kvot för förnyelsebar energi finns. Blir det inte ett ja till åländska energiföretag att komma med i det finländska stödsystemet vänder landskapsregeringen till något annat land i EU. Flera stor vindkraftsprojekt i landskapet ligger och väntar sedan ett år tillbaka att få ta del av den så kallade inmatningstariffen, det finländska stödet. Infrastrukturminister Veronica Thörnroos fick svara på frågor om stödet vid lagtingets frågestund i dag. -Jag väntar att vi får ett svar i vår, och det skall vara ja eller nej. Hittills har vindkraftsstödet haft något av ett moment 22 över sig, frågan har stampat på stället, säger minister till Åland radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »