Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 februari, 2012 - 10:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Eckerö Line köper nytt fartyg<br>till Helsingfors-Tallinn-linjen

Rederiaktiebolaget Eckerö har köpt ett nytt fartyg som ska sättas in på linjen Helsingfors-Tallinn. Det är ett systerfartyg till Tallink Superstar som trafikerar samma rutt och köps av det italienska rederiet Moby SpA. Rederiet tar över fartyget från Italien i mars och därefter vidtar omfattande förbättringar och anpassningar. Bland annat ska båten få isklass A och få en stor taxfree-butik. Det nya fartyget har större kapacitet än det nuvarande och ska sättas in i trafik senare i år. -Det har inte varit någon hemlighet att vi sökt efter lämpligt tonnage för att ersätta m/s Nordlandia. Jag är mycket glad och stolt över att kunna presentera denna affär, säger Rederiaktiebolaget Eckerös vd Björn Blomqvist. Det handlar om en investering på cirka 90 miljoner euro inklusive planerade ombyggnationer och anpassningar. Det nya fartyget kan ta 2.080 passagerare och 665 personbilar eller cirka 100 lastenheter. Fartyget är 175 meter långt. Jämfört med Nordlandia är det tänkt att fartygsbytet ska medföra en höjning av komforten för passagerarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »