Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 februari, 2012 - 12:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Svårt att ersätta m/s Spoven

Marknaden kan inte uppfylla de villkor som ställts för trafik i is, och det går inte att finna lämpligt tonnage i vår närregion! Det svaret får Brändö kommun som i en skrivelse till landskapsregeringen ifrågasatt om m/s Spoven är en lämplig färja för rutten Asterholma-Lappo-Torsholma. Färjan klarade inte förra vinterns isläge, och transporterna sköttes då dels med bil och dels med svävare. Enligt gällande avtal om driften av färjan ska entreprenören, Ansgar AB, trafikera med Spoven så länge isläget medger körning enligt turlista, med viss försening. Men om en tur mellan Asterholma och Lappo tar 30 minuter ersätts Spoven med en svävare. Då ska fordonstransporter skötas av m/s Alfågeln två gånger per vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »