Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 februari, 2012 - 07:04Uppdaterad: torsdag, 27 september, 2018 - 10:56

Ofrivillig barnlöshet allt vanligare

I Finland uppskattar man att vart femte par upplever oavsiktlig barnlöshet i något skede av sitt liv. På Åland finns dock ingen samlad statistik över antalet ofrivilligt barnlösa. Ofrivillig barnlöshet blir allt vanligare, och en betydande orsak till det är att unga människor skjuter upp att bilda familj till ett senare skede i livet. Om man misstänker fertilitetsproblem så är den vanligaste vägen att gå till Ålands centralsjukhus. Där görs en utredning både på kvinnan och mannen för att utreda problemet. Därefter kan enklare behandlingar göras på Åland, men om det blir aktuellt med insemination eller provrörsbefruktning görs behandlingen i Åbo. Man kan då gå till privata kliniker eller via den offentliga vården där ÅHS remitterar paren till Åbo Universitets centralsjukhus. Mer om det här kan ni höra i Åland idag i eftermiddag klockan 17.05. Intervjun är en del i vår reportageserie om ofrivillig barnlöshet som inleds i Ålands Radio idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »