Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 mars, 2012 - 09:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Färre missnöjda patienter

Antalet ärenden som kommit in till patientombudsmannen minskar. Enligt en rapport över patientombudsmannens verksamhet i fjol fick man in 144 ärenden. Det är 50 färre än året innan. De flesta ärenden gäller missnöje med vård och behandling, övriga gäller främst rådgivning om patientens rättigheter. Det patienter varit missnöjda med har gällt allt från bemötande till rutiner och behandling. Två patienter har varit missnöjda med att de inte fått tillräcklig information på svenska vid Åbo Universitetssjukhus. Patientombudsmannen utreder inte om missnöje är befogat men kan ge råd och bistå en patient som vill lämna in en anmärkning eller klagan till exempel till landskapsregeringen eller Valvira, tillsynsverket för social- och hälsovården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »