Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 mars, 2012 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Gullåsenbygge räddat<br>övriga besparingar genomförs

Nybygget av en geriatrisk avdelning vid sjukhuset, eller en eventuell ombyggnad av Gullåsen, ska fortsätta som planerat. Det har styrelsen för Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, kommit överens om med landskapsregeringen. Investeringsnivån på sex miljoner euro per år de närmaste åren håller. Det lovar landskapsregeringen trots att man i sina budgetdirektiv först talade om att halvera summan. De förslag på förändringar och besparingar inom ÅHS som ledningen lagt fram godkändes på styrelsens möte i fredags, men det berättade man om först i dag vid en presskonferens. Det som först genomförs är att Godby hälsocentral stängs på fredagar, och att hälsocentralens kvällsmottagning vid sjukhuset flyttar till akuten. De förändringarna sker till sommaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »