Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 mars, 2012 - 13:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Markägare vill rubba fornlämningar

16 markägare har lämnat in ansökningar till landskapsregeringen om att få rubba fasta fornlämningar. De flesta är markägare från Långbergsöda och samtliga företräds av Marcus Måtar. Konflikten mellan markägare och landskapet har pågått länge och handlar om att markägarna inte vill ha några inskränkningar i den privata äganderätten. Överantikvarie Marita Karlsson vid museibyrån som handlägger ärendena tror att ansökningarna kommer in nu eftersom landskapsregeringen är ny och att markägarna vill provocera fram nya beslut i frågan. Ansökningarna kommer nu att beredas, men det är inte uteslutet att det senare blir ett ärende för tingsrätten. -Det är ju stora frågor, och konflikten i Långbergsöda har pågått i nästan 40 år så jag tror inte vi har sett det sista av det här, säger Marita Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »