Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 mars, 2012 - 14:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nya lägenheter i Hammarland

Ett bostadsprojekt i Mörby i Hammarland får av landskapsregeringen räntestöd och borgen för lån. Det är Stefan Hägers bolag Haga Norra AB som i vår börjar bygga två parhus och ett hus med tre lägenheter, sammanlagt sju hyreslägenheter. -Det finns ett visst intresse av hyreslägenheter i Hammarland, och vi försöker bygga ett så trivsamt boende som möjligt så att det ska locka folk dit, säger Stefan Häger. Totalt kostar bostadsprojektet cirka en miljon euro, räntestöd ges för 700.000 och borgen för 360.000 euro. Pengarna tas från fjolårets landskapsbudget. Ännu har inte frågan avgjorts om stöd till Ålands bostadsrättsförenings nya projekt vid Lotsgatan med 40 lägenheter, som kräver mer än de fem miljoner euro som finns i årets budget för räntestöd. Eventuellt kommer mer pengar i första tilläggsbudgeten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »