Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 mars, 2012 - 13:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

DUV avvaktar med JO-anmälan

Föreningen De Utvecklingsstördas Väl, DUV, avvaktar med att JO-anmäla landskapsregeringen. DUV har tidigare hotat med att anmäla landskapet för att de inte har övervakat Omsorgsförbundets arbete för de utvecklingsstördas bostadssituation ordentligt. 27 utvecklingsstörda står i dag helt utan bostad, och det är enligt lag kommunernas och Omsorgsförbundets ansvar att se till att bostadssituationen blir löst. DUV hade i onsdags ett möte med ansvariga på landskapet som hörsammade åsikterna. Därför väntar DUV med att JO-anmäla landskapet. -Men en anmälan är fortfarande aktuell om ingenting görs, säger DUV:s ordförande Mikael Holm. För att lösa den akuta situationen planerar DUV att bygga ett eget boende med 15 platser i privat regi. Projektet kostar tre miljoner euro och finansieras helt av föräldrarna till de bostadslösa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »