Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 mars, 2012 - 15:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Trafi: fyra besättningsmän<br>räcker för m/s Skarven

En besättning på fyra personer är tillräcklig för att trafikera m/s Skarven. Det framgår av den nya utvärdering som gjorts av trafiksäkerhetsverket Trafi. Utvärderingen har gjorts på grund av den konflikt som bröt ut i december i fjol då Sjömansunionens medlemmar vägrade arbeta om det inte var fem mans besättning. Konflikten gjorde att Skarven tog ur trafik och låg stilla i över en månad. Parterna kom överens om att låta Trafi genomföra en ny utvärdering. Den 21 mars i år genomfördes en ny säkerhetsövning och efter den slå Trafi fast att det inte finns anledning att ändra det ursprungliga bemanningscertifikatet. -Rapporten visar att fyra personer är tillräckligt för att trafikera Skarven. Utvärderingen visar också att den arbetsvägran som orsakade stor skada för trafiken till Föglö var felaktig, säger landskapets rederichef Kaj Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »