Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 april, 2012 - 12:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Så kan radiobolaget delas

Ett separat distributionsbolag skulle ha utgifter på omkring 300.000 euro per år. Det visar den utredning som landskapsregeringen låtit göra om hur distributionen av radio- och TV-program på Åland kan separeras från programproduktion. Utredningen är gjord av Juridisk byrå Svante Fagerlund och visar att en nackdel med att separera verksamheten är att distributionsbolaget i huvudsak skulle få sina intäkter genom att distribuera program från Ålands Radio och TV. Om man gör en uppdelning i två bolag vore det därför enligt utredaren önskvärt att distributionsbolaget kan bedrivas under friare och mer kommersiella former, men med ansvar för att tillhandahålla public service-utbudet på ett bra sätt. Utredaren menar att fördelarna med att separera produktionen och distributionen vid Ålands Radio och TV bland annat är att verksamheten skulle bli tydligare för allmänheten och andra intressenter. Man skulle också slippa den nuvarande situationen där besluten om rätten och kostnaderna för att sända Radio och TV fattas av en organisation som själv producerar program.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »