Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 april, 2012 - 13:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Fakta inte tyckande<br>avgör vid upphandling

-Beslut om upphandling måste baseras på objektivitet och inte på tyckande! Det sa infrastrukturminister Veronica Thörnroos när hon i lagtinget i går svarade på en fråga av liberalen Torsten Sundblom. Han undrade om upphandlingen av färskvarutransporter till skärgården gått rätt till och tryggar bibehållen servicenivå. Upphandlingen kritiserades av skärgårdskommuner eftersom landskapsregeringen tänkte anta ett anbud av ett företag från Jomala i stället för av skärgårdsföretag. Förhandlingarna avbröts dock på grund av landskapsregeringens planer på att spara in på färjturer vilket också påverkar transporterna. -Men upphandlingen har gjorts enligt gällande lagstiftning, sa Veronica Thörnroos som påpekade att man måste följa EU-reglerna eftersom det gäller varor och tjänster som överstiger 200.000 euro per år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »