Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 06:26Uppdaterad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 10:28
  • Tomas Fagerström är områdeschef för S-market på Åland och berättar att S-market i Möckelö hör till försäljningstoppen i Finland inom S-gruppen. Foto Owe Sjöblom

Stor köpkraft på Åland - hård konkurrens mellan affärerna

Köpkraften på Åland är stor, samtidigt är konkurrensen mellan de stora mataffärerna hård.

Av de 420 butiker inom S-gruppen ligger butiken i Möckelö bland de tio med högst försäljning i Finland.

-Vi var efterlängtade på Åland och läget butiken har är bra. En orsak kan också vara att många har minskat sina uppköp i Sverige, säger Tomas Fagerström, områdeschef för S-market på Åland.

Trots den stora försäljningen har utvecklingskurvan sett positiv ut för både Sparhallen och Kantarellen under 2019.

2018 var ett tungt år för Kantarellen men vd för Mathias Eriksson och Mariehamns parti, Niklas Lampi, säger att förändringarna som gjorts i butiken sedan årsskiftet har gett ett positivt lyft för omsättning och försäljningen.

Även Sparhallen har haft en liten ökning under 2019 och vd Dan-Johan Dahlblom säger att utvecklingen över tid varit stabil trots att konkurrensen inom livsmedelsförsäljning på Åland aldrig har varit större.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »