Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 maj, 2012 - 16:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Förundersökning påbörjad <br>i nytt människohandelsfall

Polisen har nu påbörjat en förundersökning i det nya fall av människohandel som vi rapporterat om tidigare idag. Det handlar om en man som utnyttjat en kvinna och sedan lagt beslag på hennes lön.
-Vi fick en anmälan för ett par veckor sedan och vi har misstanke om brott och har gjort ett inledande förhör, säger kriminalkommissarie Olof Lindqvist.Henning Karlsson vid arbetarskyddet berättar att man fick ett tips av ett par personer som hjälpt kvinnan och detta resulterade i att kvinnan berättade om sitt fall.-Dessa anklagelser är så pass allvarliga att det inte går att säga desto mer just nu. Men det ser ut som om det kan tolkas som människohandel, säger Henning Karlsson. För en vecka sedan uppdagades att ett åländskt företag i hotell- och restaurangbranschen är misstänkt för människohandel och så kallad ockerliknande diskriminering i arbetslivet. Olof Lindqvist menar att det inte finns någon koppling mellan de två fallen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »