Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 juli, 2012 - 16:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Lamm stulna från beten

Det har blivit allt vanligare att fårfarmare får sina lamm stulna direkt från betena. Det berättar Mia Söderdahl vid Ålands fåravelsförening. – Det förekommer i för stor utsträckning. En fårfarmare hittade till och med benbitarna, det var urbenat så skelettbitarna var kvar. I höstas förlorade en fårfarmare fjorton lamm från en holme. Själv har jag blivit av med sex stycken, säger Mia Söderdahl. Värst utsatta verkar beten längs vägarna vara, och Mia Söderdahl upplever att stölderna ökat under de senaste fyra åren. Kommissarie Olof Lindqvist känner inte till fenomenet med ökade lammstölder, men säger samtidigt att det inte är allt som kommer polisen till känna. – Man ska alltid anmäla om man anser att det kan vara fråga om brott. Om det här börjar bli en epedemi så kan vi behöva sätta in insatser, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »