Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 augusti, 2012 - 16:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ålands idrott: Riktlinjer är viktiga

Ålands idrott betalar ut 1.000 euro till alla idrottsföreningar som skickar in riktlinjer för barn och ungdomar till Ålands idrott före årsskiftet. Tidigare har det inte varit obligatoriskt för föreningar att ha egna riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten, men på det senaste idrottstinget beslutades att dessa ska vara obligatoriska från och med 2015. För att föreningarna ska påbörja arbetet med sina riktlinjer så snart som möjligt betalar Ålands idrott ut 1.000 euro till varje förening som skickar in bestämmelserna redan i år. Lena Eriksson, utbildningsansvarig på Ålands idrott, säger att pengarna ska fungera som en morot för föreningarna. Men än så länge har gensvaret varit svalt från föreningarnas sida. -Det har varit rätt tyst. Det är några som har ställt frågor och en förening har redan skickat in sina papper. Men det har varit sommar och då kanske inte aktiviteten är lika stor, säger Lena Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »