Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 augusti, 2012 - 08:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ekologiskt på försöksstation

Ålands försöksstation har haft många olika grönsaker som har odlats ekologiskt i år och resultatet är mycket bra. Framför allt blomkålen och broccolin har visat sig vara av mycket god kvalitet. Dessutom har försöksstationen odlat purjolök, planterad lök, hjärtsallad och kålrabbi, vilka också har gett goda resultat. Det som odlas på försöksstationen är önskemål från lantbrukarna och Ålands Trädgårdshall och det görs för att se om det finns möjlighet att odla olika grönsaker och om det går att få ekonomi i odlingen. – Under de senaste åren har det varit en kraftigt ökad efterfrågan på ekologiska produkter, även om det tidvis kan finnas en viss överproduktion på vissa produkter, säger Tage Eriksson, ordförande i Ekologiska utskottet hos Ålands producentförbund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »