Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 september, 2012 - 08:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Taxitillstånd får inte överlåtas

Ett tillstånd för att bedriva yrkesmässig beställningstrafik med personbil är strikt personligt och får inte överlåtas åt någon annan. Det skriver landskapsregeringen i ett svar till Mariehamns åkeriförening och Jomala kommun. Enligt byråchef Fanny Granskog har trafikavdelningen fått frågor med anledning av att en tillståndsinnehavare valt att hyra in både förare och bil från en annan firma i stället för att själv sköta sin taxiverksamhet, vilket alltså inte är tillåtet. Trots detta valde landskapsregeringen att inte dra in tillståndet för den person som överlåtit sitt taxitillstånd till en annan. -Vi anser inte att överträdelsen är så allvarlig att det motiverar ett indraget taxitillstånd, säger Fanny Granskog

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »