Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 september, 2012 - 07:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Dålig återväxt bland hantverkare

Återväxten bland åländska hantverkare är svag och ett orosmoln inför framtiden. Det menar hantverkarna i hantverkshuset SALT i Mariehamn som har tioårsjubileum i slutet av september. Förutom de sex delägarnas egna produkter säljs också alster av ett fyrtiotal andra hantverkare på Åland.   -Textilt hantverk av hög kvalitet finns det gott om på Åland, det som saknas är hårdslöjden, både trä och metall, säger Titti Sundblom, en av delägarna i SALT.    Ann Granlund har varit med i SALT från början, och hon tror att osäkra inkomster och höga investeringskostnader för maskinpark och verkstadsutrymmen är en möjlig förklaring till det skrala intresset för hårdslöjd.    Om "Tio år med SALT" handlar dagens Kulturen som sänds klockan 11.40 och 17.40.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »