Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 oktober, 2012 - 17:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Besvär över apoteksbeslut

Trots att landskapsregeringen och Jomala kommun förordade etableringen av ett nytt apotek i det nya köpcentret vid Sparhallen blev det avslag hos Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet, Fimea. Nu besvärar sig apotekaren Johan Ek till Ålands förvaltningsdomstol för att få upp ärendet till ny prövning. -Jag tycker det var ett felaktigt beslut i och med att kundströmmarna kommer att förändras så det blir fullt motiverat att ha ett apotek i Jomala, säger Johan Ek. Han tycker det är fel av Fimea att behandla Jomala som en tätort i stället för glesbygd där ett apotek kunde accepteras. Johan Ek anser också att det är märkligt att Fimea i Helsingfors förbigått de positiva utlåtanden som getts från Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »