Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 oktober, 2012 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nej till Nauclérs biobränsleförslag

Att ändra beskattningen på biobränslen behövs inte och skulle inte heller godkännas av EU när det redan finns ett starkt stöd för andra generationens biobränslen. Det svaret ger Finlands finansminister Jutta Urpilainen på ett spörsmål i riksdagen av Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér. Finland har förbundit sig att öka andelen av biobränslen i trafiken kraftigt till år 2020, och Elisabeth Nauclér efterlyser fler åtgärder för att klara det. Men Jutta Urpilainen menar att den så kallade distributionsskyldigheten, där leverantörerna av drivmedel är skyldiga att ha en viss mängd biobränslen i sitt utbud, mycket långt tvingar fram en förändring mot mer användning av biobränslen. Fram till och med år 2014 är distributionsskyldigheten av biobränslen sex procent, för att därefter stegvis höjas till 20 procent år 2020.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »