Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 januari, 2013 - 15:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Åländska frågor i Nordiska Rådet

Åland kommer, tillsammans med Färöarna och Grönland, att få vara med på den nordiska rundabordskonferensen om försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete. Det sker på förslag av den åländska delegationsordföranden Wille Valve vid Nordiska Rådets samlade utskottsmöte på Island i veckan. Vid en kommande gemensam parlamentarisk debatt om försvarssamarbete breddas temat till att också handla om säkerhetspolitiskt samarbete. "Det här handlar om att få med begreppet demilitarisering och titta på vilket sätt det kan medverka till konfliktlösning", skriver i ett pressmeddelande den andre åländske delegaten Anders Eriksson. Nordiska Rådets näringsutskott kommer att förlägga sitt nästa sommarmöte till Åland. Det innebär att nordiska parlamentariker kommer till Åland för att få en förståelse för det åländska näringslivet. "Utskottet visade särskilt intresse för Viking Lines nysatsningar som hänger samman med svaveldirektivet och gränshindersfrågor på Åland", skriver Wille Valve i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »