Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 mars, 2013 - 16:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Obunden samling: Bojkotta EU-valet!

Ålänningarna kan bojkotta valet till Europaparlamentet så länge Åland inte får en egen parlamentsplats. Det föreslog Obunden samlings Danne Sundman i dagens lagtingsdebatt om EU-frågorna. -Vad gör man på andra platser om man upplever att ett val är riggat och odemokratiskt? Jo, man bojkottar valet, sa Danne Sundman. -Åland hörde till Åbo och Björneborgs läns valkrets i 26 år i riksdagsvalet innan det blev en ändring. Ge inte upp, replikerade liberalernas Gunnar Jansson, som inte ville veta av någon valbojkott. I sitt inledningsanförande i frågan betonade kansliminister Gun-Mari Lindholm att det enda spåret från landskapsregeringens sida nu i frågan om en Europaparlamentsplats för Åland är att Finland ska ordna saken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »