Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2013 - 06:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Ålandsfrågor i aftonskola

-Det viktigaste resultatet av gårdagens aftonskola är nog att regeringen i Helsingfors innan sommaren ska tillsätta den blandande kommitté som ska ta fram ett förslag till en ny självstyrelselag för Åland. Det säger lantrådet Camilla Gunell. När det gäller frågan om en egen plats i Europaparlamentet för Åland så verkar det vara betydligt svårare att komma överens med rikspolitikerna. -Man vill gärna medverka till att utveckla Ålands inflytande över arbetet i Europaparlamentet, men någon egen EU-plats är inte aktuell i detta skede, säger Camilla Gunell. Det blev inte heller någon diskussion om vindkraftsstöd eftersom näringsminister Jan Vapaavuori var bortrest. Enligt lantrådet finns det ändå ett stort intresse från regeringarnas sida att lösa frågan inom de närmaste veckorna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »