Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2013 - 11:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Stopp för planer på gruppboende

Planerna på att på Södragatan 18 i Mariehamn bygga ett gruppboende för personer med funktionsnedsättning stöter på nya hinder. Ålands förvaltningsdomstol går grannarna till mötes och upphäver stadsstyrelsens beslut att ändra planen för den aktuella tomten. Grannar som besvärat sig har bland annat påpekat att staden inte följt reglerna för miljökonsekvensbedömningar och skydd av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse. Förvaltningsdomstolen konstaterar att ändringen saknar stöd i en fastställd generalplan. Domstolen anser också bland annat att det saknas tillräckliga bedömningar av konsekvenserna av ändringen och att staden inte tagit hänsyn till möjligheterna för områdets övriga markägare att utnyttja sin mark på lika villkor. Om planerna godkänts skulle det bland annat betyda att byggnadsrätten på tomten ökar med 110 kvadratmeter och att antalet våningar ökas med en halv till två och en halv. Ett K-märkt hus på tomten skulle dock bevaras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »