Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2013 - 14:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Nej till nya brandbilar

Gamla och omoderna räddningsfordon är ett ökande bekymmer på Åland. Den anskaffningsplan som gjorts upp för satsningar på släckningsbilar och andra fordon till de frivilliga brandkårerna har inte följts. I går fick Sunds kommun, Mariehamns stad och Jomala kommun nej på anhållan om nya räddningsfordon. Orsaken är att varken kommunerna, som ändå ansökt om pengar, eller landskapet reserverat några pengar för inköpen det här året. -Det här är olyckligt, tekniken har utvecklats och de 20 år gamla fordon som står i beredskap att bytas ut är inte längre ändamålsenliga på samma sätt som nya fordon, säger brandchef Lennart Johansson vid räddningsområde Ålands landskommuner. En ny räddningsdelegation har utsetts av landskapet, och den ska nu ta fram en ny fordonsplan. Men om det satsas mer pengar på nya räddningsfordon framöver är oklart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »