Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2013 - 06:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Jomalas trafikplanering släpar efter

Jomala kommuns trafikplanering hänger inte alls med i den hårda exploatering som sker i randområdena till Mariehamn just nu. Den kritiken kommer från landskapets vägingenjör Stig Janson i samband med en skrivelse från Möckelö-Sviby byaförening om trafiksäkerheten för den lätta trafiken vid flygplatsrondellen. -Det är flera år sedan vi ställde ut vår vägplan över ombyggnaden där, men från Jomalas sida planerade man ingenting för den lätta trafiken, säger Stig Janson. Nu finns det ingen säker plats för fotgängare och cyklister att korsa vägen, och de tvingas också in i rondellen om de ska fortsätta längs landsväg 1. Enligt Stig Janson är det exploatörens, i de här fallet kommunens, sak att trafikplanera och bygga ut för den lätta trafiken. Landskapsregeringen projekterar nu i alla fall för en tunnel under flygplatsrondellen, och en fortsättning blir det också på gång- och cykelvägen längs landsväg 1 ända till Kungsö vägskäl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »