Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 mars, 2013 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Kritik mot etnisk delning av resenärer

Busspassagerare på väg till Eckerölinjens Ålandsfärja placerades i Stockholm av chaufförer i olika bussar, en för "svenskar" och en för "personer med utländskt utseende". Detta hände flera gånger den gångna veckan. -Vi kände oss förolämpade och diskriminerade. Det kändes som om vi var på väg till Arlanda för att bli utvisade ur Sverige, säger en passagerare till Dagens Nyheter. Efter att kontaktats av Eckerölinjen har det svenska bolaget som kör bussarna mellan Stockholm och Grisslehamn nu tagit bort chauffören från turen. -Min första reaktion var att det här kan inte vara sant. Detta är inte något som vi står bakom på något sätt, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson till Ålands Radio. Han krävt att det svenska bussbolaget utreder vad som hände.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »