Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 mars, 2013 - 12:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Bussföretag förnekar etnisk delning

"Bussföretagets ledning och de inblandade chaufförerna förnekar att någon uppdelning av resenärer på grund av utseende, etnicitet eller namn ska ha skett den 21 och 22 december i fjol." Det skriver Viking Line i ett pressmeddelande. "Vi accepterar inte någon som helst segregering av människor och kommer med kraft att agera om uppgifterna visar sig stämma," skriver rederiet vidare. Viking Line har fått hård kritik sedan Dagens Nyheter berättat att flera resenärer på bussar på väg från Örebro till Viking Lines terminal i Stockholm uppgett att de delats upp mellan olika bussar beroende på om de haft ett svenskt eller utländskt namn. Enligt Viking Line har någon sådan uppdelning inte har skett den 21 december eftersom det då endast gick en buss från Örebro till terminalen i Stockholm. Bussbolaget Björcks buss, som körde Viking Lines bussar den 22 december, uppger att resenärer fördelats i olika bussar dels på grund av kapacitetsbrist och dels för att man ville undvika att splittra resesällskap. Viking Line ska under dagen utreda hur uppdelningen av passagerarna gått till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »