Publicerad: söndag, 20 januari, 2019 - 14:37Uppdaterad: söndag, 20 januari, 2019 - 14:41
  • Jerry Danielsson var snabbast i spåret. Foto: Owe Sjöblom
  • Lennart Holmström kom tvåa. Foto: Owe Sjöblom
  • Eddie Furu var först ut i spåret. Foto: Owe Sjöblom
  • 14 barn och unga var med i första skidtävlingen. Foto: Owe Sjöblom

Danielsson vann skidpremiären

24 skidåkare kom till start när säsongens första tävling arrangerades i spåret vid banan i Jomala. 14 barn och 10 seniorer tog sig an olika sträckor.

I herrklassen över 10 km var det Jerry Danielsson som var snabbast, 30 minuter och 55 sekunder tog det för honom att avverka de fem varven. Lennart Holmström kom tvåa 13 sekunder efter. I kampen om tredjeplatsen stod det mellan far och son Janlöv och idag visade pappa Lars att gammal är äldst, han var 18 sekunder före sonen Matti. Och dom var i sin tur ungefär 4 minuter efter segraren.

- Det var glädjande att så många barn och unga dök upp och nu ska vi snart starta Skidkul och hoppas på det sättet få ännu fler att börja skida, sade ordförande Ulf Fellman.