Publicerad: lördag, 19 januari, 2019 - 23:22
  • Spanske Javier Perez var en av det testande mittbackarna. Foto: Owe Sjöblom
  • Ryske Artem Viatkin testade också som mittback, till höger Keaton Isaksson. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann över Ekenäs

IFK Mariehamn vann vinters första träningsmatch som spelades över 90 minuter när division 1-laget Ekenäs IF besegrades med 2-0 i Eckeröhallen inför knappa 300 personer på lördagskvällen.

Båda målen kom i slutet av den första halvleken. Aapo Mäenpää gjorde det första efter att han först nickskarvade en utspark från målvakten Oskari Forsman och sen tog han själv hadn om bollen efter skarven och kom fri med Ekenäs-målvakten. 2-0 kom med en minut kvar av halvleken när Keaton Isaksson skruvade in en frispark från 20 meter.

Spelmässigt var den en ganska rörig match där båda lagen hade svårt att få till något ordnat spel. IFK testade mittbackarna Artem Viatkin och Javier Perez och båda visade sig vara rät så spelskickliga. När klubben tar beslut om spelarna ska erbjudas kontrakt kom det inget besked om.

Inkommande lördag inleds tävlingssäsongen när den första matchen i cupen ska spelas och då väntar Inter i Åbo.