Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 mars, 2013 - 12:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Plan på studentbostäder överklagas

En privatperson har nu till Ålands förvaltningsdomstol överklagat stadsfullmäktiges beslut för en månad sedan att ändra stadsplanen för Apalängen vid sjukhusrondellen för att göra det möjligt att där bygga drygt 100 studentlägenheter. I överklagandet sägs att det begicks en del formella fel när beslutet togs, bland annat är det oklart hur många ersättare som var närvarande vid stadsfullmäktiges möte. Men i klagomålet sägs också att beslutsfattarna inte tagit hänsyn till den omkringliggande bebyggelsen. De nya tre våningar höga studentbostadshusen skulle skymma utsikten för de hus som nu finns på området anser den klagande. Nu ska alltså förvaltningsdomstolen pröva ärendet med studentbostäder vid Apalängen i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »