Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2013 - 13:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Fyra anbud på stadsbusstrafik

Fyra bolag har lämnat in anbud på kollektivtrafiken i Mariehamn, alltså trafiken med stadsbussen från och med 19 augusti. -Det är mycket glädjande. Tidigare har vi bara fått in ett enda anbud, säger infrastrukturnämndens ordförande Roger Jansson. Anbuden är så förmånliga för staden att det även kan ge utrymme för tilläggstrafik, alltså att stadsbussen kör även på lördagar och extraturer vid rusningstrafik. Normalt ligger trafiken med stadsbussen nere från mitten av juni till mitten av augusti, men det kan nu bli trafik även då. -Först ska vi besluta om bastrafiken och därefter ska vi se hur det blir med tilläggstrafik, säger Roger Jansson. Som bekant ska stadsbussen inte vara avgiftsfri i fortsättningen. Det bolag som får trafiken får ta hand om inkomsterna från biljettförsäljningen, men det är staden som bestämmer taxan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »