Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 maj, 2013 - 08:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Nytt kulturprogram för Åland

En procent av byggkostnaderna för landskapets projekt ska gå till konstnärlig utsmyckning. I landskapsregeringens förslag till ett nytt kulturpolitiskt program dammas den gamla enprocents-regeln av. Det är sju år sedan det kulturpolitiska programmet gjordes om senast. Landskapsregeringen vill också att den tidigare satsningen "Kultur i skärgården" utvecklas till en stödform för att främja ett jämnt kulturutbud över hela Åland. Man vill också förnya stödreglerna så att det inte bara är traditionella föreningar som får kulturstöd, utan också kulturella nätverk och enskilda projektgrupper. Ett förslag om en grundläggande teaterutbildning ska också presenteras under den här mandatperioden. Landskapsregeringen vill också införa fleråriga konstnärsstipendier. Det blir nu lagtinget som får ta ställning till det nya kulturpolitiska programmet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »