Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 maj, 2013 - 12:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

EU-bidrag utbetalas senare

Det finns gott hopp om att SKUNK och andra föreningar som ingår i EU:s olika strukturfonder får sina pengar från EU. Det menar Merike Nitepöld vid Egentliga Finlands Förbund, som ansvarar för utbetalningen av EU-pengarna. -Det kom som en total överraskning att EU-kommissionen inte kan göra utbetalningarna. De har inte likviditet och har inte fått in tillräckligt med pengar från medlemsstaterna, säger Merike Nitepöld. Man har ändå fått svar av EU där det antyds att problemet kan lösas under våren. -Vi får kontinuerligt utbetalningar, men det är senare än vi vant oss vid. SKUNK och andra projekt kan absolut vänta sig pengar så småningom, menar Merike Nitepöld. Hon säger också att problemet med stoppade utbetalningar gäller alla strukturfonder och totalt är det 40-50 projekt i Finland som kan drabbas på ett eller annat sätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »