Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2024 - 15:19Uppdaterad: tisdag, 15 oktober, 2024 - 17:15

Klart: Det blir ett apotek i Jomala

Finska tillsynsmyndigheten Fimea har bestämt att Åland får ett apotekstillstånd till och att ett nytt apotek grundas i Jomala. 

Det skriver Marjukka Aarni, överprovisor på Fimea, i ett mail till Ålands Radio. Nästa vecka väljs sannolikt vem som blir apotekare på det nya apoteket.  
Apotekaren ska inleda verksamheten i det apotek som inrättas inom nio månader från det att tillståndsbeslutet har trätt i kraft. Fimea bestämmer inte platsen för det nya apoteket, det är upp till den som väljs till apotekare att bestämma var i Jomala kommun apoteket placeras, skriver Marjukka Aarni.   

Även apotekstillståndet för Första Apoteket i Mariehamn har varit ledigt att söka. Från början sökte tre personer de båda apotekstillstånden varav en av dem drog tillbaka sin ansökan.  
Landskapsregeringen föreslår i ett utlåtande till Fimea att apotekstillståndet för Första apoteket tilldelas Alessio Dalla Gassa och att tillståndet för Jomala apotek tilldelas André Eriksson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »