Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 oktober, 2018 - 10:35Uppdaterad: fredag, 19 oktober, 2018 - 15:51
  • Mats Löfström konstaterar "game over" om EU-platsen för den här gången. Arkivfoto: Jannika Ranta

EU-beskedet stor besvikelse för Löfström

- Det är ”game over” för den här gången, säger den åländska riksdagsledamoten Mats Löfström om gårdagens besked att Åland inte får Finlands nya EU-parlamentsplats.
- Det är en jättestor besvikelse även om vi vetat att vägen aldrig varit spikrak. Men nu när vi står inför faktum känns det tomt, säger han.

Mats Löfström är kritisk mot att det var Blåa partiets riksdagsgruppledare som skickade ut ett pressmeddelande om parlamentsplatsen. Löfström menar att det inte funnits som gemensamt ärende på någon lista så som det framtställts.

-Det har varit mycket märkligt. När jag pratat med olika ledamöter så har man i vissa grupper inte diskuterat frågan alls eller på ett helt annat sätt. Att Blåas gruppledare skickar ut ett pressmeddelande om det känns inte alls bra, säger Löfström.

Samlingspartiet och Blå framtid har sagt klart nej, medan Centern lämnar en öppning för att utöka Ålands inflytande i samband med revisionen av självstyrelselagen. Men det hjälper inte nu enligt Löfström.

- När man inte tar chansen när den nu erbjuds så vet jag inte hur mycket sådana saker är värda när det kommer till kritan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »