Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 augusti, 2013 - 07:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Inflyttning förändrar samhället

Andelen inflyttare på Åland som är födda utanför landskapet ökar stadigt, och det kommer också att påverka hur samhället utvecklas. Det menar landskapets integrationssamordnare Johanna Fogelström. Enligt henne är det svårt att nå ut till nya grupper som inte har tillgång till de gamla, lokala nätverken och inte heller hittar naturliga mötesplatser där de kan träffa andra. -Integration handlar också om att det åländska samhället ska växa med nya intryck, och inflyttningen kommer på sikt att påverka till exempel äldreomsorgen, säger Johanna Fogelström. Mer om det här kan ni höra i Kulturen som i dag inleder en serie om vad den ökade internationaliseringen innebär och vad som avses med integration. Kulturen sänds klockan 11.40 och 17.40.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »