Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 augusti, 2013 - 07:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Bibliotek ska främja integration

Som centralbibliotek för landskapet har stadsbiblioteket en skyldighet att befrämja integration, men några extra pengar för det får man inte. -Vi gör så gott vi kan, säger Eva Gustafsson-Lindvall som ansvarar för bibliotekets inköp. Men det är inte helt lätt att få tag på böcker på de språk som är aktuella. Via bibliotekstjänst där man annars köper böcker erbjuds litteratur på t ex thailändska medan lettiska och litauiska är svårare att hitta. Därtill lånar man in böcker från internationella bibliotek i Helsingfors och Stockholm. En service är också möjligheten att läsa dagstidningar från hela världen via datorn vilket också kan göras hemifrån. Stadsbiblioteket fungerar också som ett vardagsrum för såväl gamla som nya ålänningar. -Det är ett kravlöst ställe där man får vara utan att det kostar något, säger Eva Gustafsson-Lindvall.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »