Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 september, 2013 - 21:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Bengts Lågskärsfilm Oscarsnominerad

Regissören Ulrika Bengts nya film Lärjungen, som baserar sig på ett manus av Roland Fauser och Jimmy Karlsson, har valts till Finlands officiella Oscar-kandidat inför nästa års prisgala. Den finländska urvalsjuryn karaktäriserar filmen som "en renodlad klar pärla". "Filmens universella berättelse och högklassiga genomförande avgjorde juryns val" heter det i ett pressmeddelande om beslutet. Filmen spelades in på Lågskärs fyr förra sommaren och har biopremiär den 27 september, men redan om två veckor, den 16 september, visas den för press och medverkande på Bio Savoy i Mariehamn. Varje land har rätt att nominera en film till priset för bästa icke engelskspråkiga film, och vid nästa Oscarsgala kan alltså Ulrika Bengts film finnas med. De slutliga nomineringarna bestäms i januari, och den 2 mars tillkännages vinnarna vid galan. I filmen medverkar flera ålänningar, bland andra den unge skådespelaren Erik Lönngren som innehar en av de centrala rollerna. Landskapsregeringen gav 35.000 euro i bidrag till inspelningen av filmen Lärjungen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »